Min första lediga dag!!!!

Villken härlig dag!
underbart väder och underbart sällskap!!

idag låg jag i sängen till kl 13.00 gick upp och tvättade lite kläder och städade lite.. gick ner till cafet och åt frunch.. Jenny vet precis vad jag vill ha så efter 5 min stod min latte och min croasange där utan att jag behövat säga något!
Ewa-Maria och jag började flytta mer prylar efter mitt fika och vi höll på i 2 timmar att kånka saker! Och så kom putte förbi.
Sen gick vi till apoteket och köpte prylar till att ta bort ett födelsemärke, eftersom ewa-maria är läkare så hjälper hon till om man har problem med något.. Så hon skulle hjälpa en irlänsk tjej att ta bort ett så jag har assisterat sjuksyster idag:p Sen drack vi en massa rosé vin och nu väntar jag på att Elaine, min nya kompis ska ringa så vi kan käka middag innan vi går och kollar på fotboll på Taveln.
Så nu ska jag, som jennifer skulle ha sagt, sätta på mig ett ansikte och sen möta upp elaine och käka lite gött!

återkommer i morgon om hur resten av kvällen är!:p

Garvade så mycket, Åsa, Världens bästa frissa och kvinna hade skrivit en komentar!! Blev så fruktansvärt glad för jag visste inte att hon hade min adress hit!!!! Tack åsa! och jaa, jag packar in håret en gång i veckan och min chefs ex är frissör så jag kommer nog att våga klippa mig iaf en gång innan jag kommer hem!! :P

Hörs sen!!! (L)

splitt pass och uppgivenhet....eller vad det nu heter..

Helt ärligt nu... Kristin har hemlängtan..
Även om jag har folk omkring mig känner jag mig väldigt ensam.. Jag vill ha mina nära omkring mig.. Jag vill ha mina vänner en trappa upp där man vet att det alltid finns någon som man kan prata med och umgås med.. Här har jag ingen som jag kan riktigt prata med, och ni som känner mig vet att jag inte gillar så mycket att skriva om saker man vill få ut ur kroppen, jag vill prata om det.. Ringa här i från kostar skjortan och lite till, och just nu har jag inte råd med det.. och dessutom vet ni inte hur läget ligger till riktigt och vet inte riktigt villka jag pratar om och vad jag pratar om, så det gör som ingen skillnad... och visst, jag pratar med Jeaninne, men det är inte lika lätt att uttrycka sig på engelska som svenska, så jag får inte riktigt ut allt..

I morgon måste jag ringa till Daniel och säga att ja inte vill ha rumet..
Putte trodde inte att det skulle vara några problem att hitta ett rum, och alla mina svenska vänner hjälper mig att leta..

Så min dag.. Klev ur sängen kl 12.30 och gick till jobbet kl 13.. Jag vaknade kl 10, men det var så kallt i lägenheten så jag ville inte kliva upp bara.. Dessutom skulle jag jobba lunchen med Marcel, så jag hade inte så stor lust att gå till jobbet.. Aja, gick dit och började jobba.. Gick väl ok, men marcel är lite väl hård mot mig, vet inte om det är en respekt grej han håller på med.. Vi hade sjukt mycket att göra under lunchen och när det lugnade ner sig började vi förbereda saker... Jag skulle tydligen göra soppan inför morgondagen, så jag frågade marcel vad han ville att den skulle smaka, kolla vad som finns i kylen och ingen tomatsoppa... Okej sa jag, men jag vet inte riktigt vad jag vågar ta och inte.. Då säger han grönsakerna han vill ha på spanska och jag hann inte riktigt med eftersom jag inte kan dem så bra.. Då får jag en utskällning för att jag inte har lärt mig alla spanska grönsaker på två veckor och att jag pluggar på för dåligt hemma. Visst vill jag lära mig dem, men jag känner inte för att hela tiden tänka på saker som har med jobbet att göra.. Jag kan inte komma hem kl 01.00 på natten, läsa igenom mitt papper om grönsaker 15 gånger, gå och lägga mig, vakna och läsa igenom det 15 gånger till.. Sen gå till jobbet.. Lite liv vill jag nog ha oxå..
aja, skit samma.. Jag var redan irriterad på honom på allt han tjatade på under lunchen eftersom han itne kan visa hur han vill ha saker utan tar förgivet att jag kan och vet allt.. Sen frågade han om jag över huvudtaget lärt mig göra soppa i skolan och om jag visste vad en soppa var för något, SJUKT ONÖDIGT!!! Där krossade han linjen på vad jag tål och inte.. Kristin är nu SJUKT förbannad...  Sen när jag står och skalar de jävla potatisarna som jag ska göra soppa på frågar han med sin snälla röst om allt är okej, Jag lägger ner potatisjäveln och säger; Nä, de e faktiskt inte okej, Jag pallar inte med att du pressar mig så mycket hela tiden, att du tjatar och att du begär att jag ska läsa dina tankar.... Sen började jag grina.. Lipsill som jag är.. Men jag pallar inte att bli nertryckt hela tiden, jag har redan så sjukt dåligt självförtroende i köket så det krävs inte så mycket för att jag ska balla ur och tycka att jag är världens värdelösaste och inte kan något. Marcel tar mig åt sidan och ber om ursäkt och säger att han bara vill lära mig och vill att jag ska bli duktigare.. JAg berättade för honom att jag aldrig blivit behandlad på detta sättet i ett kök och att han måste lugna ner sig och tänka på vad han säger och hur han säger det.. Detta sättet var det jag lärde mig på, så det är de sättet som jag kan, jag kan inte lära dig om du inte vill lära dig, Du måste läsa på mer hemma och de nästkommande dagarna som vi gör soppa ska du göra minst 4 olika och vi ska ha de på menyn. kolla upp recept och visa att det är detta du vill säger han till mig. Jag är väldigt ambiskös eller hur de nu stavas och jag vill lära mig, men jag kan inte ta in saker när man hela tiden blir nertryckt i dyngan och aldrig får berömm..
 Tillsist iaf så va vi okej sams, men jag känner fortfarande att han tog lite av min arbetssglädje och min gnista för matlagning. Sen fick jag gå på rast i 3 timmar...

Gick till fiket och där satt Putte vid en dator, Jenny jobbade, så jag berättade för henne om dagen och hon var ett bra stöd. Gick med Ewa-Maria och kollade på hennes nya lägenhet, liten men mysig och hemtrevlig. förhoppningsvis kan jag flytta in där om en månad.. Om jag inte hittat ett rum som jag trivs med..
Gick hem och bytte om och förbi fiket igen.. Sen till jobbet med uppgivna steg.. Det har aldrig tagit så lång tid att gå dit någon gång.. Tack och lov var marcel inte där, men Jeaninne och vi satte igång och jobbade, lagomt med folk och vi slutade 23.30..
Så nu har jag skickat lite mail och skrivit detta, så nu ska jag sova för i morgon ska jag på banken och skaffa ett konto så jag kan betala hyran till tina och för mitt snus!

är inte detta världens underbaraste syn för en snusare?! :p 20 dosor, BARA TILL MIG!!! hehe
Säger hon som skulle sluta snusa i spanien, meeen, skit samma, man lever bara en gång..

väder, kall blåst och lite solsken, men inte shortsvärme...

fortfarande INTE sugen på Jäger redbull...

jo man tackar jag! en sån lång dag!!

Jag börjar där jag avslutade sist.
Jag gick och pratade med tina, hon ska hyra ut i 2 månader, så det är lika bra att jag letar ett boende inför hela resterande tiden jag har kvar.. Försökte ringa till Putte och kolla med honom om steven, men inget svar..
Gick till jobbet och jobbade första timmen lunch med Marcel... ALDRIG MER!! Jag har itne varit så arg någon gång i hela mitt liv... Gör de, gör så, men kan du ingenting, fortare, lägg inte ner så mycket tid på det där.... Listan kan göras lång... Jag blev så förbannad, Jag har inte gjort alla lunch rätter och vet inte hur han tänker och hur han vill ha det, storlekar och allt sånt... Det hela började vid en cesar sallad... Marcel säger skär de i mellan stora bitar, okej kristin, nu definerar du din mellanstora bitar och kollar om det är godkända. Marcel står på andra sidan bänken och säger, Det där är stora bilar, skär de minre, okej, hacka hacka hacka, så, nää nu är de försmå.. JAMEN FÖR I HELVETTE visa hur du vill ha skiten så gör jag det så.. Skäll inte på mig för att jag frågar för jag vill göra fina tallrikar.. Lägg inte såsen så gör inte så med osten.. MEN LÄGG EN TALLRIK SÅ JAG VEEEEET HUR JAG SKA GÖRA DÅ!! Men jag tog all skit, lät det gå in genom ena örat, ut genom andra, svalde hårt för att hålla käften, ni som känner mig vet att jag har sjukt svårt att vara tyst.. Bad marcel visa hur han menade, med en stor suck går han över till kallskänken och lägger upp salladen.. EXAKT så som jag hade gjort... Nu blir Kristin ännu argare... Till sist kommer Jeaninne och byter av marcel. Tack gode gud för det, jag hade förmodligen inte kunnat hålla käften ända till 01.00 ikväll...
I alla fall, vi hade sjukt mycket på lunchen och ett helt gäng med bord på kvällen, inte så mycket förrätter eller deserter, men jag hjälpte till i varma så mycket jag kan. Sjukt kul. Jag gillar att jobba med Jeaninne, hon är rolig och duktig som satan!
Skulle säga hej då när jag gick, så säger timo, kanske det ska vara en jäger redbull... Kristin avböjer väldigt artigt drinken och går hem. Väl innanför dörren hittar jag en sovande tina framför teven och nu tänker faktiskt jag oxå lägga mig och knoppa för energin håller på att försvinna nu..

I morgon är en ny dag, kanske för en gångs skull ska göra något vettigt av den?! Vem vet? :p

ALDRIG MER JÄGER REDBULL!!!!!

jag vet en som är bakfull idag, men jag berättar inte vem... eller bakfull och bakfull..Okej, vi ändrar storyn lite... Jag vet en som var jätte full igår....men jag säger inte vem....

Började gårdagen med att jag skulle hjälpa Ewa-Maria och flytta, men hon fick inte flytta in för hon kunde inte betala depositionen för lägenheten.. Aja, vi gick till cafet och fikade eller jag fikade. Sen följde jag med Jenny till en kinesisk bassar, eller två faktiskt. Hon skulle handla plasttallrikar för hennes kille fyllde år igår...
Sen gick jag för att kolla på handväska... Hmmmm... Mamma kommer inte tro detta, men jag gick in i tre olika skoaffärer, UTAN att komma ut med ett enda par skor.. Jojo, Jag kan inte ens tro det själv.
Men någon handväska blev det inte... Men en jacka och en hängselkläning. en skitsnygg vit jacka. Kommer bilder jag lovar!!! Sen skulle jag kolla på lägenheten, jojo den var nog inte så mycket att ha.. luktade sjukt mycket hund i den och va inte speciellt fräsh. Så nu ska jag kolla han engelskmannen, som heter Paul, hans lägenhet. Och kolla med putte om stevens lägenhet.
Sen gick jag och jobbade. Jag städade och fixade, dona och greja, Jeaninne fixade supergod pasta med kalvfilé i till mig och sen donade vi och fixade lite till.
Efter jobbet tog vi oss en öl och jeaninne gick hem. Jag, Marcel och Jackie gick till en bar tinos och drack lite, sen när de började bli fulla gick vi vidare till Havanna.
Havanna är en ganska stor bar med dansgolv, väldigt mixad ålder.. Aja, Jäger redbull till kristin.. Som jag har sagt, drinkarna är ganska mycket större här nere än hemma... Brukar tänka att en drink här är som två hemma, tro mig.. Det funkar INTE! Jag blev så sjukt full och de skulle vidare till en annan bar.. jag var där i 5 min sen gick jag marcel och jackie för att äta kebab.. Sen ledde Jackie mig hem. Packad, nyäten och inget vatten hade jag hemma... Strupade i säng, och vaknade kl 11 idag och mår faktiskt helt ok, men jag behöver vatten, EN MASSA vatten...
Så nu har jag bestämt mig, Efter att ha hittat gränsen en gång i unga tonåren med alkohol så är jag inte sugen att göra det igen efter alla minnen man borde ha som inte finns där och kräkfyller och äkelpeckel... Från och med nu dricker kristin bara öl och vin ute....... ALDRIG MER JÄGER REDBULL!! Inte 8or iaf!!!!
förresten så jobbade det en sjukt söt bartender på havanna, kanske måste gå dit någon mer kväll :p
Dessutom träffade jag en irlänsk tjej som precis kommit ner, hon har varit här lika länge som jag. ska ringa henne någon dag.. :) En ny kompis wooooohooo och i min ålder, meeeeeeeelike!!!!
Så, nu ska jag masa mig ur sängen, ta en dusch och sen gå och snacka med Tina.....
Over and out.


Jag och Janinne, Ett bra team!

Idag har jag legat i sängen alldeles för länge och gjort alldeles för lite, men det behövde jag.
Klev upp och gick till cafet och åt frukost, eller vad man ska kalla det.. ost och skink toast och Latte. Ewa-Maria och Putte kom in och vi snackade lite skit. Ferinando hade gett mitt nr till daniel, så han ringde på eftermiddagen, återkommer till det.
Gick för att köpa nagel lim ifall att någon nagel är påväg att lossna så är det bättre att jag limmar den än att den råkar hamna i maten, skulle inte vara så kul eftersom det bara är jag som har manikyr i köket.
Letade även efter en handväska, men hittar ingen bra, ska kolla mer en annan dag, men det e så tråkigt att shoppa själv... :(
Gick till jobbet 40 min tidigare och snackade med Sharon och Timo.
Jobbade med Marcus, hans sista timme... han va så sjukt flummig, villket jag kan förstå eftersom det var sista dagen. I natt skulle han och Sharon åka till barcelona och spendera 3 dygn tillsammans innan han åker tillbaka till sverige.
Janinne kom och marcus gick, tråkigt att han slutar eftersom det blir svårare att skämta och lätta upp stämningen nu när man måste prata engelska, inte för att det är ett problem, men det är så mycket lättare att prata samma språk.
Vi städade och fixade i frysar och hyllor. Hade ett bord i kväll, sjukt tråkigt.. Men jag fick vara med och lägga de rätterna på den varma sidan, Sjukt kul. Stekte även köttet, joo, de tar sig i det varma med! :p
Sen höll jag på att bli GALEN på vår diskare, souat. Hon fattar faan inte någonting. Jag bad henne att städa golvet med kokhett vatten och hon ifrågasätter vad som gör vattnet bättre när det är varmt.. Jo, skiten kanske lossnar liiiiiiite bättre.. Sen ifråga satte hon en massa om städningen och jag som fattar såååå bra spanska förstod allt INTE och kunde förklara INTE och Janinne va lika uppretad hon så tillsist sa hon gör bara som kristin säger och gå hem sen. Kunde inte sagt det bättre själv.. Dessutom kan hon inte äta något hemma för så fort vi tar fram något litet snacks till servisen, så klart får hon oxå smaka, men det e kanske en eller två bitar av något till varje så ställer hon sig och kastar sig över det. Dessutom var det en gäst som inte ville ha ris till sin kalv utan bara grönsaker och det hade timo glömt säga till oss, så vi la såklart upp rätten med ris. Aja skit samma, vi lägger det på en ny tallrik utan ris. Så lägger vi iväg tallriken i 2 sek och vips så var riskakan borta.. Undra vem det var som åt upp den?!
Man kan faktiskt säga till att man är hungrig när man kommer till jobbet och få mat då så man kan jobba bättre och slipper vara hungrig.. men icke.. och vi lagar alltid mat till personalen innan vi går hem så det finns tallrikar till alla, men varje dag frågar hon, visst får jag mat idag? VARJE DAG.

När jag väl kom hem så städade jag lite i köket och tvättade lite, ska nu lägga mig och sova för jag ska hjälpa
Ewa-Maria att flytta i morgon. + att kl 16 ska jag möta Daniel för att kolla på lägenheten. Fick veta igår att Jackie har en kompis som ska till england i en månad, så jag kanske kan få bo där under den tiden. Putte sa även idag att hemma hos Steven finns det ett rum som står tomt. Så det finns rum, frågan är bara, villket blir bäst? Ska kika på alla och se villken jag kan trivas bäst i. Hoppas verkligen att jag får komma tillbaka till tinas lägenhet efter, annars vill jag ha ett boende som jag kan bo i hela tiden.

Så Dagens väder, VINTER!!! Blåsigt och kallt, kanske 10 grader... Brrrrrr... Vart tog solen vägen?!

Jobb, Öl, Säga hejdå...

Igår var en lugn dag.. Städade lite och tvättade, satt på cafet och pratade med Jennie, Ewa-Maria, Margerita och Ferinando. Ferinando jobbar oxå på cibercafet och han har en kompis som behöver en ineboende, jennie sa att han va SKIT SNYGG, inte för att det har med saken att göra, men det är ingen nackdel iaf... Så jag hoppas att ferinando ger han mitt nr nu så jag kan kolla på lägenheten och se var den är.

Gick sen till jobbet och käkade innan jag började jobba.
Städade igenom hela kallskänken med kokhett vatten och starka rengörningsprodukter.. drog ut lådor och städade hela kylen invändingt. Hade inte så mycket annat att göra eftersom allt på micen var gjort. Marcel frågade med glimten i ögat när han kom, oh is your mama coming home today? :p Tänkte fråga hur det kunde vara så skitigt egentligen, men jag log och sa Yes. Sen fick jag och marcus hjälpa till att skriva weekend menyn.
Okej, nu ska jag förklara,
På dagarna har vi en fast meny som består av tapas, "något större", Sallader och någon kött och fisk rätt och snacks. så Varje vecka (mån-Fre) har vi en bestämd meny, där kan man välja sallad eller soppa till förrätt, fisk eller kött vill varmrätt, dessert eller kaffe efteråt. och på helgerna ändrar vi det till weekend meny. då har vi 5 rätter att välja på. plus den fasta menyn. Sen har vi en annan meny på kvällen. 
krångligt, men sant.. Massa att förbereda och fixa och dona..
Vi gick igenom vad som skulle beställas och städade igenom kylen.
Vi hade totalt 2 bord på hela kvällen... Sjukt tråkigt och lugnt.. Så jag slutade 22.00 och satt kvar och väntade på de andra för ut skulle vi och dricka med marcus på hans sista kväll..

Så jag marcel, Sharon och Marcus gick till en bar i gamla stan.
Drack jäger redbull, (8:or som en drink här är) hela kvällen, men blev lagomt rund under fötterna. Lite senare kom Jackie och hennes vän Paul. Sen gick vi vidare till en annan bar i närheten och där tog jag mig en öl. Kände att det nog inte va så mycket mer som skulle in i alkoholväg.. Vill inte bli vingelfull när man är ute med personalen. Marcus fick ett sms från timo som sa att han inte skulle komma, jag tycker att det är taskigt eftersom det är marcus sista kväll.Janinne kom inte heller, villket jag tycker är nästan värre såå, aja. Vi andra hade iaf trevligt.
ölen som jag beställde kostade 1 euro, = 9.50 sek. För en öl på krogen, de e ju billigare än på systemet i sverige!!
Gick förbi tavern på vägen hem, men det var inte öppet. Så hem och stupa i  säng.

Nu ska jag kila förbi cafet, sen måste jag till den kinesiska basaren och kolla om dom har några roliga prylar som jag behöver, + att jag MÅSTE hitta en handväska .. Är sjukt trött på att släpa på min ryggsäck hela tiden.
Sen ska jag jobba kl 16. Med Janinne. Marcus slutar när janinne kommer kl 17. Men helt ärligt tror jag att han kommer tillbaka. Det känns lite så. han har ju sharon kvar här nere och allt.

I morgon kommer Tina hem och då ska jag prata med henne om hur det kommer att bli efter hon har hyrt ut. Får jag komma tillbaka eller ska jag leta ett boende för hela resterande tiden? orkar inte hålla på och flytta runt en massa, men om jag får komma tillbaka hit och bo här resten av tiden så kommer jag att göra det. Läget är perfekt, nära till allt och dessutom hittar jag det mesta här ifrån...:P

Gårdagens väder, solsken med vind.

dagens väder molningt och blåsigt.

Solig dag, och det är januari...

Helt förrvirrande, har haft en lugn och härlig dag med strålande solsken, i JANUARI. Jag menar hemma kan solen oxå skina, men då sitter man inte i bikini på ballkongen och håller på och dör av att det är så varmt... ME LIKE!!

Började dagen med en Latte på cafet, Träffande Ewa-Maria och när latten var slut gick vi hem till henne och jag var moraliskt stöd när hon packade. Ewa-Maria ska flytta in i en lägenhet mitt emot Tinas och min.  Vi gick igenom hamnen på vägen till henne och hon berättade lite om olika ställen och restauranger som vi gick förbi. när vi kom till Ewa-Maria så tog vi oss ett kallt glas vitt vin och satt och snackade skit på ballkongen. Sen började hon packa medan jag satt kvar på ballkogen i solen. Jag lovar, fick jag inte färg idag så kommer jag aldrig att få det..
Sen gick jag till jobbet, och marcus va såååå sjuk idag, han hade överskotts energi som en idiot, ville bara slå ihjäl honom första kvarten. Flummade runt som faan, men efter ett tag var jag lika knäpp och drygade på tillbaka, sååååå de e så det funkar i köket, den ena drar ner den andra i humöret man är i, lyckligt vis blev det glatt humör idag. Hade inte så mycket att göra idag, 5 bord, så de va en lugn kväll.
Ingen utgång i kväll, för i morgon är det avtackning för Marcus som åker till sverige i en månad, förhoppningsvis så kommer han tillbaka... Min stora skräck är att han inte kommer tillbaka.. Så vi hoppas att han verkligen gör det!
nästan alla från jobbet kommer följa med förväntar jag mig. Så det kommer bli trevligt.

Nu ska jag sova för jag e sjuuuukt trött... INTE.. Kommer ha lika svårt att somna idag som alla andra nätter, det är för mycket ljud runt om kring.. Har försökt med Ipod i öronen, funkade inte, Dator med film på, Funkar inte...
Ska gå på apoteket i morgon och köpa öronproppar och se om det funkar...

Börjar 17.00 i morgon sååå, vad ska jag ägna dagen åt i morgon? Hoppas att det är solsken så jag kanske kan gå ner på stranden några timmar... eller kanske kika på skor i alla affärer i gamla stan.. hmmm.. får se..

Och Jennifer har köpt häst, vill hem och kika på och klappa nu!!:p

akryl och no alcohol....

Lägenheten luktar fortfarande lite akryl sen igår.  på fyllnad och två nya naglar. Blev inte lika bra som när tina gjorde, men eftersom hon inte är här, så får jag ju försöka göra det bästa av sittuationen!

Jobbade lunchen med marcus. Vi hade en del att göra. Hann med hela mice listan och fixade och trixade lite. kl 16 gick jag hem, eller nja, först målade marcus en karta till mig var jag skulle gå och köpa äggnudlar på en kina shopp. Så jag gick dit och de hade såklart inte äggnudlar, så jag fick köpa en annan sorts, men heeej, jag tog en annan väg hem än den som va efter kartan och jag gick inte vilse.
Solen sken så mycket och jag hade lite för varma kläder på mig, så jag gick upp till lägenheten för att byta. Så på med sommarklänning, och så klart när jag struttar ut så är det dimma över hela marbella... Vad hände? Hur kunde de gå så fort. aja, så jag tjurade på att gå i klänning, för jag orkade inte riktigt gå upp och byta igen..
skulle gå och shoppa lite, så jag gick och lämnade nudlarna på Garum så jag slapp släpa på de hela dagen... Skulle ju tillbaka vid 19.30 såå jag knatade på, gick till cafet och där träffade jag Putte bland annat.
Tillbaka till Garum och vi hade en gäst på hela kvällen... en enda stackars gäst. så jag gick hem kl 22. innan jag gick hem blev jag teroriserad av marcus och marcel, en bög och en kille mot en tjej, gissa villket team som var starkast!!! :P

Gick upp på taveln och träffade Putte, gissa om jag e duktig, men jag drack COLA ENBART hela kvällen.. jojo, ingen alkohol för mig på ett tag... :P kom hem precis innan 2.

På Lördag kommer Tina tillbaka till spanien. Med mitt SNUS!!!! (L)

Nu är jag hungrig så jag ska gå och kolla om det är jenny som jobbar på cafet och kanske ta mig en macka och en latte!! :p Sen ska jag ringa Ewa-Maria och se om vi ska hitte på ngt.

igår kväll.....

22/1 2008 kl 00.30
Idag når jag inget nätverk från lägeheten, men jag lägger in detta när jag kan.
vaknade jätte sent idag, kl 12.30, började jobba kl 13. så de var bara att springa dit det!
Slutade kl 16.00 och gick då till internet cafet för att prata med jenny om en tjej hon känner som gör naglar.
Gick till hennes jobb och snackade med henne så hon kommer hit kl 10 i morgon (läs idag) och fixar mina naglar, tack gode gud!
De ser ut som det varit med i krig eller något... :S
Satt sen och fortsatte snacka med Jenny och Eva-Maria kom in. Hon ska flytta in i en lägenhet mitt emot min så snart kan vi vinka till varann från ballkongen!
Snackade lite skit med Eva-Maria och vi bestämde att nästa måndag ska vi gå på marknaden och kolla efter nya gardiner till henne..
Jenny gick av och Margerita kom in och jobbade, så när eva-maria gått satt jag kvar och pratade med henne.
Sen gick jag tillbaka till jobbet, hade lite att göra idag, sjukt tråkigt..

Och ingen utgång blev det idag heller.. Tråkiga kollegor, men på torsdag ska vi ut för det är Marcus sista kväll, vi får väl se hur det blir med den saken..

I morgon (läs idag) börjar jag jobba kl 13.00 och har splitt pass idag med, de e så segt med splitt, man har några timmar på sig att göra saker,
men solen har gått ner så jag kan inte sola, jag vill inte gå och handla för då måste jag ta ut pengar, och det kostar skjortan och lite till att ta ut pengar från mitt
visa kort.. Ska ju ha råd att betala hyran och snusen när tina kommer tillbaka med.. :s
Hoppas iofs att vi får lite drix snart, så man har lite extra pengar... kommer ju inte dirrekt få någon lön denna månaden så, men jag hoppas att det löser sig..
Dax att sluta dricka en massa bärs, fast jag blir ju oftast bjuden så de e egentligen inget problem...

Fattar inte varför internetet inte funkar idag, blir sjukt irriterad om de inte ska funka nu.. då måste jag släpa med mig datorn till jobbet hela tiden..
och det känns så riskabelt att bära den i mellan hela tiden, jag vet inte om risken att bli rånad e speciellt stor här, men villket fall..

aja, de e bara att hoppa i säng då och kliva upp kl 9 i morgon för att möta nagelkvinnan kl 10. Så får det bli...


Hör bara brummet från bilarna och larmet från någon stans...

Kom precis hem från jobbet, ännu en sen kväll, så ingen öl.. :p
Ska ut i morgon med några från Garum, Jag, Jannine, Marcus, Sharon och Alex. Kommer bli en trevlig kväll tror jag! men vi kommer inte kunna gå ut om det blir så sent som i kväll :/
Sista bordet, en 8:a kom kl 23.30, så varma gick ut kl 00.30 och desserten 01.15..
Haft ganska mycket ändå att göra idag, men det känns bättre nu när jag vet hur allt ska vara, måste lära mig mer på varma sidan bara.

En nagel till gick av idag.. :( Så TINA KOM NER MED NAGEL PRYLARNA!!!!!!!:P
och så brände jag mig på ugnsluckan... på knogen till långfingret.. :( 
Amal brände sig och fick en liten blåsa, timo skickade upp henne till akuten 2 ggr och sen fick hon vara sjukskriven i 3 dagar... Jag skiter väl i om det gör lite ont, det är bara att smörja med aloevera så blir det bra!!

Jag och marcus hade ändå rätt kul när vi jobbade idag.

innan jobbet klev jag upp sjukt sent hehe kl 12 och satte mig i solen på ballkongen, sen gick jag till Tinas internet cafe och snackade skit med Jenny. Träffade en svensk kvinna som heter Eva-Maria som har en ögonklinik här. sjukt trevlig kvinna, vi ska kanske gå på marknaden som de har här på måndagar..
Men jag börjar jobba kl 13 så jag vet inte om jag hinner.. Hade tänkt leta efter en nagelstudio i morgon så jag kan fixa mina naglar, de börjar se lite väl fejk ut nu.. inte coolt.... speciellt när två är borta...

Så shema för nästkommande vecka är som följer:
Måndag 13.00 tills lunchen är över sen 19.00 igen så kallat splitt pass..
Tisdag 13.30- splitt pass blrjar 19.00 igen.. 
Ondag 17.00
Torsdag 17.00
Fredag 16.00
Lördag 18.00
Söndag 14.00

Så ingen ledig dag för mig denna veckan.. :(

Nu är det dags att sova så jag pallar med morgondagens letande efter en nagel studio och förberedelse på att vara vilse.....

Naddinigth

Trött, trött, trött...

Idag har det varir en lång och tröttsam dag..
Klev upp, ut och sprang, duschade, gick till jobbet kl 14.
Jobbade lunchen med marcus, vi hade inte alls mycket att göra, men vi fick mycket annat gjort, jag städar så det står härliga till... Jag kan lova en sak, och detta vet jag inte om jag vågar berätta egentligen, men hygienen här nere på restaurangerna är inget vidare! Tyvärr, Köken har inte golvbrunnar så man kan inte spola av köket eller göra rent bänken med speciellt mycket blött.. När vi städar köket torkar vi av allt och sen städar diskaren golvet med SKURMOPP... Sååååååå, jag är inte så stolt över att vi har rent och frächt i alla fall.. :(
Har fått lära mig att hur städat man än har så finns det kakerlackor överallt.. Tro mig, jag har haft en på armen när jag var på Taveln. Men han som kommer och sprutar dem, typ anisimex berättade att man absolut inte ska kliva på dem, för då får man deras ägg under skorna och sprider de vart man än går sen.. Och jag lovar, när jag ser en kakerlacka så är jag inte kvar i samma rum som dem en speciellt lång stund...

Jannine kom in vid kl 16 och vi har haft rätt mycket att göra ikväll.. Mycket förrätter och desserter, de gillar jag!! :P
Det känns skönt att ha kommit in lite i hur jag ska jobba och vad allt är.. Så det känns bra, har även lite mer koll på varma sidan.
Jannine gick hem kl 24, och jag fick vara kvar till 01.15. Desserter och några tokar som ville ha Tapas..
Har inte så mycket att skriva om..

Jag bröt min första nagel idag, :( Måste fixa på måndag, ska även passa på att fylla i de andra då för det är ett rejält glapp mellan fake nagel och nagel nu.. Känner mig så naken på höger pekfinger utan nageln.. :(
Nu skulle jag behövat min kusin vitamin här med alla sina nagelpryttlar så hon hade kunnat fixa och trixa!

Var sugen på öl ikväll med, meeeeeeeen jag vill inte bli alkolist bara för att alla är det, men ingen här ser folk som alkolister.. Går du in på en restaurang kl 12 och ber om ett glas vin är det ingen som blir förvånad. Men går man inte på en restaurang i sverige en vardag kollar folk på en med andra ögon.

Så roligt, igår gick jag och steven ifrån taveln samtidigt för vi har ungefär samma väg hem, men det var som inte meningen egentligen att vi skulle gå samtidigt, jaja men det blev så iaf.. skönt som tjej att få sällskap på vägen hem, e faktiskt lite rädd när jag går från gamla stan på kvällarna.. Så Putte ringde till mig i morse och frågade var jag var och vad som hände igår egentligen? Jag tänkte inte riktigt på vad han frågade så jag sa hur menar du nu? Kommer du inte ihåg något eller vad? Nej, men du och steven? Jag började ASGARVA. 
Okej, steven e en jätte trevlig snubbe, men inte alls min typ på något sätt och jag e inte här för att ligga så, tack för att du frågade men, nej tack!
 
Dagens väder, strålande sol, ca 22 grader.
Nu på kvällen; 17 grader och fläktande vind.

Motorcykel, det är min grej!!! :p

Idag vaknade jag och kände mig faktiskt bakfull, jo tro mig, det blev lite för mycket igår...
Och te på fyllan är verkligen inte min grej...........

Rob ringde och frågade när vi hade bestämt att träffas, och jag berättade att vi inte bestämt någon tid, vi sa att jag skulle ringa när jag vaknade, så kl 11 skulle jag infinna mig på hans bar Bubbles, För att sen spendera några timmar på en motorcykel. Så på med skinn jackan och jeansen, bandanan runt halsen för här ska åkas motorcykel!! :p Upp på hojjen med förstor hjälm och iväg far vi.. Gissa om det gick fort!!!! Efter 15 min stannade vi på en restaurang för att äta lunch. Lunchbuffen va skit, men mat som mat.. och sen upp på cyckeln igen... Ni som känner mig väl vet att jag är sjukt motorkåt och älskar när det går fort... Rikard om någon vet eftersom jag bett honom några gånger att få åka motorcykel med honom.. :P
Marbella från passagerarsätet på en motorcykel i 200 km/h är en underbar syn!! Men något jag måste göra snart igen..
Vi åkte vidare till Rob´s hus och hälsade på hans hundar. Sen tillbaka till Marbella.  bilder kommer på hans utsikt, den va sjuuuuuuuukt fin!!!

Gick till jobbet med större smile än jag brukar. kan lova att jag kommer leva länge på det här!!
Jobbade med Marcus, Gick bra, men vi hade bara 5 gäster, lite synd, men vi fick en massa annat gjort.
Skulle gå dirrekt hem, men jag lovade Ken från Taveln att visa mig där om jag överlevde motorcykel turen, så upp dit och drack 2 öl. Snackade skit med Putte och Steven och nu är jag hemma!! Träffade en annan svensk kille som känner Jasper, kommer tyvärr inte ihåg vad han heter just nu..
Alla här är så omhändertagande, den nya svenska killen sa att om det är problem med någonting någonstans så är det bara att höra av mig till honom så ska han försöka hjälpa till så gott han kan..

I morgon ska jag upp tidigt och springa en runda, kanske gå in och jobba 13.00 om det behövs..

Jag har kommit på en sak... Jag har bara gamla kompisar här, ingen i min egen ålder...
Putte 43, Rob 30, de på jobbet orkar jag inte ens ta upp, tina 40+,  hårt liv för en tonåring... :/ men jag reder mig ;)
Och ingen spanjor soo far....

Linda, förlåt för att jag särskriver, men jag är KOCK, och kockar behöver inte kunna skriva ;)

Timo sa en snäll sak till mig idag, det känns som om du alltid jobbat här, för du passar in så bra bland oss andra.. Antingen kan man ta det positivt, men med dem så tar jag det lite passivt och tänker, tror han att jag är en kameljont som ändrar mig beroende på var jag är eller tycker han det på riktigt... Krävs att tänka på..

Kom på idag när jag jobbade att jag saknar Tottebo som F A N ... Det är inte samma stämning mellan servis och kök, de beställer fram maten via bongar, vi träffar de inte så mycket när vi jobbar, Ingen personalmat, här äter vi när vi hinner...

Nu ska jag sova så jag orkar gå upp och springa i morgon, och så jag orkar jobba!!!

jobba på riktigt, det är så jag gillar det!!

Idag hade jag min första dag på jobbet, jag kan inte säga att jag var nervös, för det var jag inte, men jag var väldigt taggad och uppspelt, man kan säga att jag gjorde allt fel och blev korrigerad hela tiden, men jag kan inte läsa tankar och vet inte hur Marcell tänker så jag är nöjd villket fall, och det var gästerna med, så jag tycker att det var en bra dag, en jävligt lyckad dag!
 Jag och Jannine i köket, kunde inte bli bättre!!

Efter jobbet gick jag och Jackie till Stars, en engelsk bar nere på strandpromendaden. Dom är väldigt trevliga där, och vi hade en trevlig kväll. Fick förklara vad snus är för 511 gången, och ärligt talat så gillade de det bättre än cigaretter. så de e smarta engelskmän trots allt!
När vi gick från stars, en annan engelskman som skulle samma väg som jag gick hem, för han bor i gamla stan här, så jag tyckte att vi skulle gå till Taveler, min favvo bar i gamla stan, så vi gick dit och drack några öl. Ken, han som äger stället ville höra allt om min första kväll på jobbet för han säger att jag är som hans barn nu och om jag har problem med något så ska jag komma dit så hjälper han mig med det! Känns tryggt med såna kontakter!!

Han engelskillen är fortfarande med här så till sist när Ken stänger kl 03.00 måste vi gå hem, så den här engelskkillen bjuder hem mig på en kopp te, hur hämskt det än låter.. så jag fick mig en riktigt god kopp engelskt kopp te och även en analys på vad min kopp tål och inte.. Den här engelskkillen är ett snille på något som jag inte fattar och som världen inte fattar, han har en dator mus med sensorer som känner av vad din kropp vill ha och inte... så allt jag gillar ska jag inte äta för det gillar inte min kropp, kokt potatis, mjöl, havre, mjölk, chilli, vitlök, lager öl.... Vitt vin.... jag kan hålla på hur länge som hellst.. Detta är helt galet och han kunde inte förklara hur det funkade, men om han hade försökt så hade jag inte velat eller kunnat förstå hur det fungerar för det är inte logiskt på något sätt... Galen kille ärligt talat! äkligt smart... och jag har ju lite svårt med för smarta folk av det andra könet..... kan säga så mycket om honom för han har berättat så mycket, men inget intressant, han har iaf 2 barn i england...

på Stars så träffade jag en engelsk kille som heter Rob, vi bestämde att vi ska åka motorcyckel i morgon, gissa om jag är uppspelt eller vad!!! :P  Han har en sjukt snygg motorcyckel, en som jag säger, snabb jävel, så de ska bli sjukt kul att se vad morgondagen ger, så nu är det att stupa i säng för kl 10.00 sitter jag på en motorcykel och susar i 220 km/h... :) i can tell!!!

Såå här är jag i Marbella, 19 år gammal, alla kompisar över 40 +. men jag gillar det ändå, skulle inte byta det mot säsongen i åre, eller jo det kanske jag skulle, men det är det enda som skulle kunna få miog att åka hem just nu...

Skriver mer i morgon, måste ju orka upp så jag kan åka MOTORCYKEL i morgon :)

Dagen väder, strålande sol, 19 +
Natten 13+

Dagens fyllekäk: Knäckbröd med ementaler ost och skogsbärs marmelan, även det slår kebabmackan, jag lovar!!!!

Mer bilder kommer så småning om, men grejen är den att spanska internet gillar inte att jag är ute på det svenska nätet, så det tar sån tid att ladda upp bilder.. :(

God natt!!! (L)

Första dagen på jobbet på riktigt denna gången, hoppas jag...

I går gick jag och letade efter en kinesik basar, en affär med en massa skrot i, typ som rösta och öb, det kan finnas bra skrot där oxå, som jag letade efter bandana, köpte en rosa(såklart), en svart och en vit. Hittade även marbellas billigaste mataffär, likt  Willys. Jag lovar, är finns allt!!

Jag köpte ett par spring skor. Jojjemen! sen var jag ute och sprang i 40 min.. har bara lite träningsverk i benen idag.

Gick till cafet och pratade med Jennie. Putte kom in så vi gick oxå fixade en telefon till mig. Så numret finns i inlägget från i natt..:p 

sen vidare till Garum och snacka om villka tallrikar som ska användas och allt sånt. Sen bjöd marcus på bärs..

Gick vidare till tavern (engelska baren i gamla stan) och träffade Steve, tror jag han heter och Putte. Steve (?) är englaska lärare så han korrigerar hela tiden när man säger något fel i engelskan, villket är bra, men de e inte något jag orkar bry mig om när jag dricker öl.. :) så de e rätt drygt då... :p
Drack några öl till, sen gick jag och köpte det bästa fyllekäket jag någonsin ätit!! Det slår kebab mackan från labans i åre, Jag lovar detta slåt allt!!!
Du får en Kyckling kebab med vitlökssås som e lite stark, massa sallad och allt är inlindat i ett tortillabröd. Gissa om det är smarrigt!!!!

Väl hemma skulle jag skriva här, men jag va så trött så jag orkade inte, så jag la huvudet på kudden och slocknade..

Detta är helt otroligt, men jag har börjat vakna av mig själv kl 10 ungefär, har gjort det flera dagar i rad.. Om jag vaknar av mig själv så brukar det vara kl 15..

Ut i solen på ballkongen! (Så klart skiner solen och det är vindstrilla bara för att jag ska till jobbet... )

Har målat av uppläggningarna i min svarta bok så att jag vet hur jag ska lägga upp allt i natt.
Har även lagt in postit lappar i min ordbok på bra sidor som jag kan behöva ikväll, grönsaker och siffror..
Amal försökte lära mig räkna igår, men jag vill bara uttala det på franska och de funkar inte så bra.. hehe så jag brukar försöka tänka på offsprings låt, uno, dos, tres, cuatro, cinco cinco, seis, ja de e till sex, konstigt nog kan jag säga åtta men inte 7 och 9...

Nu ska jag gå och äta frukost på cafet och sen ladda inför jobb  kl 15... :)
Och nej, jag är inte nervös, jag är äkligt peppad!!!!!!!!!!!!!!

mitt spanska nr...

idag fixade jag och putte ett spanskt nr till mig,

+34608448197

mitt nya mobil nr... såå

jag pallar inte att skriva mer nu vad jag gjort i kväll...
men i mogon jobbar jag min första dag, så jag skriver mer i morgon....


En vecka..

Nu har jag varit här i en vecka. En vecka som gått sjukt fort även fast jag inte har haft så mycket att göra...

I går träffade jag Putte och vi gick till gamla stan och åt Tapas! Tapas är nog min nya favorit rätt, man beställer ett par stycken olika och det finns såå mycket att välja på! Vi åt Serano skinka, rökt torsk och vitlöks/chilli marinerade Gambas. Drack några öl och snackade strunt.. Putte är en sån hjälpsam typ så han sa att om det blir problem med något eller om jag behöver hjälp med något så skaj ag ringa till honom så hjälper han mig. Känns tryggt!
Putte
Putte

Vi gick vidare till hans stammbar och drack mer öl.. Där träffade vi en kille som även han brukar hänga mycket på det stället som jag inte kommer ihåg vad det heter :( Han var ialla fall engelska lärare och spanska lärare, kan va bra att känna någon som kan lära ut språk, speciellt eftersom jag behöver mer kunskap i spanskan..
Jag var ganska rund under fötterna när jag kom hem för att sova.. :)

Passade på att ringa Decha och gratta på födelsedagen!

Så i morse när jag klev upp kl 10 åkte jag till polisen för att få mitt numero de nie.. Fick gå upp direkt så nu har jag äntligen mitt förbaskade nummer! Åkte ner till Garum så va Timo såklart ledig..
Men de ska skicka in papprena i morgon så förhoppningsvis är mitt första pass i morgon kl 15.. Jag hoppas verkligen det, för jag vill verkligen jobba och visa vad jag går för..

Legat på stranden idag!! Börjar faktiskt få lite färg, de e nice!! :p Ingen donjuan i dag, thank good, men en helt galen kille som hoppade i och badade, sjuuuuuukt kallt var det i vattnet idag...
353548-10353548-11

Gick hem och slumrade till på soffan efter lite middag, förstår inte att jag är så trött när jag inte gör något..
Pratade med Frida! SÅÅÅ underbart att höra hennes röst!!

Gick till garum för att snacka lite, så fick jag gå hem lika fort för jag klömde såklart pappret med mitt förbaksade nummer på.. Så på vägen tillbaka gick jag in på Tinas Cafe och tog mig en latte och pratade med den polska tjejen som jobbar där, kommer inte ihåg vad hon heter tyvärr..:(

Stått på garum och glott några timmar, men nu är jag hemma och ska strax sova, måste ringa Marcell i morgon och se till att han fixar mitt kontrakt.
Kanske hinner gå till den kinesiska basaren och köpa bandana och spring skor, jojo nu e det dax att börja träna för strand säsongen 2008 som ju redan startat så jag ligger efter... :/
Ska även ringa tina och kolla om hon får plats med 2 stockar snus till mig!! :P För annars måste jag röka och de vill jag INTE!!! urk!! Och om jag ska träna och röka, deeee går inte så bra ihop i mitt huvud..

Pratade med mamma med, fick lite hemlängtan, men de gick över när vi lagt på.

Måste passa på att Gratta Daniel som oxå fyller år idag!! 20 minsan!! :p
Bara 2 månader och en dag tills det är min tur.. kommer kännas sjukt att spendera sin 20 års dag helt ensam.. Det får bli ett stort party när jag kommer hem istället!!

Tack Ken för att du gillar min blogg!! :p Mer komentarer så jag vet villka ni är som läser snälla!! :)

Time to go to bed.. naddinight

Betalt och KLART!!

Idag har jag betalat mitt numero de nie... Visade sig att det inte var så svårt att hitta en bank, jag hade tydligen en alldeles utanför dörren! :)
Gick och kollade på huvudgatan lite och hittade så många bra affärer!!
Zara, Mango, parfymerier som har mina produkter, telefon affär så snart har jag ett spanskt nr. Det enda jag inte hittade var en kineskisk basar så jag kan köpa bandana att ha i köket, för jag måste tydligen ha det för att jag har så långt hår.
Ska be Jannine köpa en sån åt mig...
Gick till Garum för att berätta för timo att jag betalat mitt nr.
Gick till Tinas cafe och pratade med Jennie, en svensk tjej som jobbar där. Träffade även Putte som jag ska träffa ikväll och äta middag med. Så nu börjar det sociala ta sig oxå :)

Jag försöker hälla upp ett bad nu, för jag är lite frusen här i den spanska vintern, men det är ett varmvatten agregat som går på gas, så man får fylla lite, vänta en stund, fylla lite och hålla på så ett tag! så det e inte som att ta ett bad hemma, men de kanske om jag har tur kommer vara någolunda varmt!
Har även satt in en kupé värmare så det ska vara varmt och skönt där inne! :P
jag kan ju säga det att det är itne uppvärming i lägenheterna här så när det är kallt ute så är det kallt inne, eller jag ska egentligen inte vara den som gnäller på att det är kallt när jag är van vinter i åre... :)

Så kvällen ser ut som följer, träffa Putte kl 20 på internetcafet, äta något någonstans, sen vet jag inte..
Ska iaf till polisen i morgon så det blir ingen sen kväll ikväll ..

Kan passa på och tillägga att putte är en kompis till Tina som jag bor hos, och han är 40+ så det är ingen date jag ska på!! :P Så K-J behöver inte börja götta sig, för det kommer inte att bli något vin till honom!! ;)

Håller på och läser en svensk bok av Martina Haag, gillar den som faan!!
Så nu ska jag krypa ner i badet med boken och försvinna i några timmar!!

bilder på lägenheten kanske kommer upp i kväll!! :P
Så länge, här är min utsikt!!! :p
353548-7

saknar..

Idag har jag haft en ganska tråkig dag.. Klev upp kl 11, satte mig på ballkogen och läste lite. Bytte kläder och gick till restaurangen.. ledsnade efter en timme på att vara där så jag gick hem för att äta midda, som idag blev knäckebröd med ost och marmelad, va visst inte så hungrig trots allt..

Så. nu sitter jag här och har kollat på en massa roliga klipp på youtube.. Ska snart gå till restaurangen igen tror jag.. :( har ju som inget annat att göra..

Har skrivit en liten lista på vad jag saknar här i Spanien:

Lägenheten hos Henke, Där finns allt som jag vill ha! :p
Kranvatten, gissa om jag är leds på att släpa tunga påsar med flaskvatten hem?! dessutom smakar det skit!
Snus, det håller på att ta slut, någon som känner sig manad att skicka en stock?
Förpackningar som man förstår vad det finns i..
Nagelfil, av någon konsig anledning verkar det inte sälja sånna här...
Hår inpackning, mitt hår ser ut som SKIT.. det är luften, jag vet det..
Dove body lotion
Affärer med riktiga kläder och skor, inte skiten de säljer i strandshopparna, HM kommigen nu!!
Hushållsost, saknar saknar saknar!! 
Lösvikts godis, de verkar inte veta vad det är..
C vitanmin brus, inget sånt finns heller..
Kicks, vart ska jag nu köpa mina rengöringsprodukter och smink??
Svensk tv, jag fattar ingenting av vad de säger..!!
Folk som man kan snacka med, gissa om jag antingen kommer snacka sönder folk när jag kommer hem eller inte veta hur man beter sig socialt.. :S
Ebba, med henne har man allid det bästa sällskapet! Vovvan.. :/
ALLA mina kläder hemma, tog med mig för lite trots övervikt.. :S därför jag vill ha klädaffärer NU!!
Springskorna, ja då hade jag iaf haft något att göra!
Så klart alla vänner med, men det trodde jag var självklart!! ;)

Listan kan bli myyycket längre, men vi stannar där för i dag.. okej, vi säger så här, jag saknar allt hemma!! vill ha mitt rum här, åre, alla jag känner, jaa, jag saknar allt.. till och med snön.. och jag som intalat mig själv att jag hatar snö.. svenska sortementet på öl... ok jag lägger ner detta nu.. tror ni har fattat poängen..

Nu ska jag hitta på något, eller ja, gå till Garum..
Hoppas det händer något kul i kväll, för gårdagens utgång uteblev.. :( men jag förstår marcus och Jannine som jobbat 13 timmar...

Hörs snart!!

Solsken och tom het..

Tom är känslan jag känner, tom...

Legat i solen i någon/några timmar, vet inte riktigt hur länge det blev. känt på vattnet, de va ganska kallt.. :(
Det började blåsa så jag tänkte gå til garum och kolla läget.. går förbi ett torn, som ett badvakts torn ungefär och det kommer en kille fram till mig och frågar om jag röker harsh, nej tack säger jag, då säger han att han älskar mig och att han vill att jag ska komma till stranden kl 02 i natt, jag sa att jag jobbar då, då ville han ha mitt nummer, jag sa att jag inte hade någon telefon.. Då sa han att jag skulle ringa från jobbet till honom i kväll så han kunde sova hos mig, NEJ TACK sa jag och gick...  kan ju även tillägga att samtalet inte flöt på så bra eftersom han inte pratade speciellt mycket eller bra engelska..
Första mötet men en äkta spansk donjuan... Vitt linne innanför ett par svarta byxor av typen kostymbyxa (som sitter alldeles för högt upp dessutom). musik på telefonen för att få uppmärksamhet, dansade lite till den för att man ska kolla.. Såg ut som skit.. även om han hade varit snygg hade han inte varit välkommen upp till mig, ALDRIG!! man hoppar inte på en tjej och säger så.. hade jag haft skorna på mig hade jag sparkat honom mellan benen..

Stod på garum i en timme och kollade på lunch menyn. vill bara börja jobba nu!!

pratade med mamma förut.. Kom då på att det är lördag i dag.. snart har jag varit här i en vecka..

Ikväll ska Marcus, Jannine och jag ut och dricka öl.. ska bli trevligt!

Igår var det 67 st som läst min blogg :D komentera lite så jag vet villka ni är som läser!!
Tack för att ni visar att ni är intresserad av vad jag har för mig! Det betyder mycket för mig! Fortsätt läsa!! :)
Nä, nu är det dax för middag!

Solsken och alvedon.

igår kväll var jag på restaurangen från kl 18.30-01.00 och enbart kollade hur man gör. Den nya menyn är helt otroligt bra och så fort jag fått den på mailen kommer jag lägga ut den!
Jag kommer mest stå på kalla sidan och jobba, villket jag e mest tacksam för.. får ta tag i varma när jag kommer hem igen.
Tråkig sak, Jannine Funderar på att sluta och Marcus åker till sverige den 25/1 och kommer inte komma tillbaka om inte saker ändras på Garum..
 Det var en lång kväll och jag längtar till att få börja jobba!!

Fick en god natts sömn och vaknade kl 11. Kollar ut på ballkongen, och solen skiner, så nu sitter jag här i solen och skriver :)

Tina åker hem till sverige i två veckor nu, lyllos henne!
Tina har en kompis som heter Putte. Han skatydligen känna jasper så jag tänkte ringa till honom i eftermiddag.

Nu ska jag ner på stranden och sola!
Skriver mer i kväll!
Lite bilder att kolla på så länge!
http://www.facebook.com/album.php?aid=26694&l=73acf&id=606046201

policía.

Lång dag i dag. klev upp 6.30 för att åka till polisen med Sharon och Marcus kl.7. Jag och Sharon stod sen i kö hos polisen till kl 8.30 då det kom ut med nummerlappar.
När man ska få ett sånt nr som jag måste ha tillåter de 50 att söka varje dag, så är man inte en av de 50 får man komma tillbaka och prova igen. jag va nr 38. När vi fått numerlappen gick vi till ett café och fikade. Tillbaka in i kön och vänta. Sharon började jobba 11 så 10.30 lämnade hon mig och åkte till jobbet. där stod jag helt själv, kan inte prata spanska, vet inte vad jag ska säga när jag kommer in till polisen... det enda jag vista va att jag skulle ha ett número de nie. till saken hör att polisen här inte pratar engelska så.. Jag kommer in och får blanketter, som såklart är på spanska, grattis...jag fattade inte ett jota. En kvinna står och fyller i sina likadana papper och jag frågar om hon pratar engelska. Hon hjälpte mig att fylla i papprena och lämna in de. tolkar vad polisen säger, villket är att jag ska komma tillbaka om en vecka så får jag mitt nr.
Klar och ska gå tillbaka till Garum. Kristin går så klart vilse! Mitt lokalsinne e ju som ni flesta vet ett kaos så jag går åt helt fel håll och måste fråga vid en polis station var jag ska. Han visar på kartan vart jag vill, och sen vart jag är.. ca 4 km bort åt fel håll... Typiskt mig tänkte jag och följde kartan tillbaka.. så jag var tillbaka på restaurangen kl 13. Sen ringer de från polisen och säger att jag måste komma upp och hämta ett papper så jag kan på mitt número de nie. Taxi upp till polisen, fick mitt papper och taxi hem. så på måndag ska jag gå till banken och betala mitt número de nie och sen till polisen på tisdag och lämna kvittot så får jag mitt nummer.. struliga poliser...
Så nu får jag iaf jobba från och med måndag.

Kommer hem till lägenheten och ska sätta mig på ballkongen och slappa lite, så här jag hur jag själv låser ut mig när jag stänger igen dörren, bra där kristin. ingen mobil med mig ut... vad gör jag nu?! Jo, jag letade efter ett spetsigt föremål och kunde lirka upp låset och ta mig in, så se upp spanien, nu vet jag hur man gör inbrott ballkongvägen. :P bra att veta om man låser ut sig igen. speciellt eftersom tina ska till sverige i två veckor, och jag vill inte sitta på ballkongen i 2 veckor..

Ska tillbaka på jobbet senare och kolla på när Marcus och Jannine jobbar med den nya menyn, så jag hänger med lite. Men nu ska jag sova lite tror jag..

Vem är vem?
Marcel - Kökschefen, från holland
Timo - Restaurangchefen och ägaren, Från finland
Sharon - Jobbar i servisen och är tillsammans med Marcus, Från Holland
Big Bird, vet inte vad hon heter på riktigt - Servisen, Från england
Alex -  Servitör, från Kina
Madinne- Serverar, från marocko, den snällare av dem..
Marcus - Kock, tillsammans med Sharon, från sverige
Jannine, Kock från tyskland
Soula, Diskare, vet ej från var, pratar knappt spanska..
Amal, eller som vi säger Anal - Disk, slickar timos röv, lite kök, från marocko, helt dum i huvudet...
Tror det e alla från Garum..
Tina - Svenska kvinnan som jag bor hos, har ett internetcafé runt hörnet på vårt hus.

Jag har ju glömt skriva hur vädret är varje dag.
Idag: När jag var vilse så sken solen jätte varmt och skönt, nu regnar det och är 15 grader.


Min Adress

Kristin Nestorsson
C/O Garum
Paseo Martimo 3
edj. Lari corte
Avada. de la fontanilla
296 03 Marbella
Malaga

När jag fått min första lön ska jag skaffa en mobil, nr kommer upp här senare.

Första dagen på jobbet...

Igår flyttade jag ut från marockanskorna och sov på soffan hos Marsell, vår kökschef. Vi va ut och drack en öl jag marsell och sharon.
I morse gick jag och marcell och hälsade på Tina, en svensk kvinna som har ett internetcafe, för jag ska få hyra n mig hos henne. Så vi gick och kollade på lägenheten som är SJUKT fin!! ligger mitt i smeten och ca 7 min från restaurangen. 400 euro i månaden svider (3780 kr) men jag vill inte bo på gatan..
packade upp och gjorde mig hemma gick sen till jobbet, det e lite svårt när man ska prata ett språk som jag inte förstår men vi löste det rätt bra.. sen kommer timo och berättar att det är en ny lag som säger att man inte får jobba om man inte har ett spanskt vi kan kalla det för personnr. Så 2 timmar efter jag börjat jobba fick jag kliva av och vet inte när jag kommer få börja eftersom det numret kan ta lång tid att få..
Allt är så skumt här..
men de e ändå en bra sak med detta för om det händer något har jag ingen försäkring så jag får ingen sjukvård om jag inte har det numret så.. de e väl lika bra det då, men jag vet inte hur jag ska göra med hyra och så för jag har inga pengar just nu inte så mycket iaf och jag vet inte. måste prata med tina om det och se vad som händer..
ska ta och ringa Jannine nu och se om hon vill komma ner till stranden med mig:p det är 20 grader varmt här idag.. jag klagar inte..


Kul att allt går åt fel håll när allt verkade så bra..

Jag hinner precis avsluta det förra jag skrev när Jannine kom och pratade med mig och sa att jag hörde att du skulle flytta ikväll, har någon sagt ngt om det till dig?
Nej de hade ingen gjort, Anine eller va faan hon nu heter sa att det blev för trångt i lägenheten och hon va arg för att jag köpt en flaska vin och tagit med hem.. Jag kan inte veta att i deras kultur får man inte ha alkohol i hemmet så de hade de kunnat sagt till mig, för jag tänkte bara avnjuta ett trevligt glas vin ikväll, de hade ju tillochmed vinöppnare hemma..
Marsell sa att "de dricker inte men de gör det i alla fall" så hur ska jag veta att man inte kan ha vin hemma...?? Jag tycker att det e trevligt om någon kommer med en flaska vin i mitt hem..

Ringde hem och va jätte ledsen, va faan jag e 19 år, inte varit utomlands sjäv förut, kan inte språket och vet inte vad som ska hända för ingen säger något till mig, otrygg i landet och mig själv överhuvudtaget...
Sa till mamma och pappa att om de inte löser boendet åt mig på ett skyst sätt så kommer jag hem...
Jag har inte ens börjat jobba och de krånglar på en gång..
Men när jag kom in på restaurangen igen så pratade jag med Marcell och han sa att du kan bo där i natt med för jag sa till anine att om hon e så knäpp så får hon sova på gatan i natt, men om det är problem och jag är problemet så vill jag inte bo kvar där, så i natt ska jag sova på soffan hos vår kökschef och sen ska det kanske göra i ordning i det gamla internetcafet åt mig så jag kan bo där så länge tills vi hittar något bättre.. Jag ska prata med Timo i morgon om hur det blir... skiter det sig så kanske jag kommer hem innan det gått en vecka... :( och det vill jag inte.

MEN allt ont har något gott med sig, Marcell kom nu och berättade att det finns en svensk tjej som behöver en inneboende så i morgon ska jag träffa henne och se var och hur hon bor. hon jobbar i sverige med så förhoppnigsvis kommer jag kunna bo där hela tiden men ialla fall säkert tills 24/2..

Så blev denna dagen en bra dag med.. tillslut..
Nu ska jag få käk och så hoppas jag att allt kommer fortsätta med lite flyt!

Dag 1

Nu ar dag ett over och Kristin ar trott! Orkade inte ens ta med min dator sa jag kan skriva ordentligt.
Igar kvall blev jag utbjuden av mina kollegor Jannine och Marcus, vi drack lite ol och drinkar och snackade om garum och vad jag gjort, vad jag kommer fa gora och liknande.
Marcus ska ta med mig till pilosen och hjalpa mig fixa ett ninummer, sa jag betalar mindre skatt.
Jannine och Marcus ska aven hjalpa mig att lara mig hitta har i marbella.

idag har jag gatt och kollat lite i omradet och hittade till mataffaren utan att nagon berattat var den finns. sa jag handlade lite schampo och grejer och lite mat.
Jag har gatt langst boulevarden som ar den sakallade strandpromenaden och kikat pa havet och njutit av solen. gick forbi en restaurang som ska oppna i feberuari som heter Kristin, de kommer bli min favo tror jag.  :p
det ar en massa afrikaner som gar pa gatan och forsoker salja filmer, skarp, glasogon och grejer, och jag lovar, precis alla tjatade pa mig, marcus varnade mig for dom igar.

jag har aven varir och hangt har pa restaurangen och snackat med Jannine, har inte sa manga annars att prata med sa de e lite trakigt. Traffade Marsell idag, var kokschef. Han verkar okej, men marcus varnade mig for att han har svart for tjejer eftersom han e bog sa jag maste vara pa topp varje dag jag jobbar med honom. men de funkar for mig, jag e alltid pa topp nar det galler sant har.

Nu ar det tydligen strul med en av tjejerna som jag bor med, hon som inte vill eller kan lara sig engelska, hon tycker att lagenheten ar forliten for 3 pers, men jag ska snacka med timo om det sa hon far flytta i sa fall och inte jag.

Just nu langtar jag efter nagon att prata med eftersom jag gatt runt sjalv hela dagen, men hem vill jag inte an.
Snon saknar jag inte ett dugg, bara nar det regnade igar, men idag sken solen sa jag ar pa toppen humor.

om nagon vet vad tandtrad heter pa engelska far ni garna skriva det i en komentar till mig, for jag maste kopa det pa apoteket men vet inte vad det heter pa engelska eller spanska.. :S

I morgon ska jag jobba forsta dagen, med marsell, e lite pirrigt, men de ska nog ga bra.
onska mig lycka till!!

Framme!!

Världens längsta dag går mot sitt slut, är trött som faan!
klev upp kl 05.30 för att åka till arlanda, väl där kliva på planet till Madrid, resan gick bra men jag fick sitta i madrid och vänta i 3 timmar på planet till Malaga.  Madrid såg man hus ute på bondvicshan små som plasthus och ALLA hade pool :P de såg sjukt roligt ut från luften!
Åt tapas helt själv på flygplatsen, kändes ensamen då, men planet till Malaga gick fort!
Väl landad och hämtar väskan, som faktiskt var HEL denna gången! Spanair är 1000 ggr bättre än SAS med väskorna! Letar efter bussen till Marbella och det visar sig att jag får vänta en timme på den.
Sätter mig på en bänk och väntar så kommer en kille och sätter sig brevid med en rubixkub, skojja inte om att han va GRYM! Snabb som faan och försökte förklara för mig hur han gjorde, men jag fattade inte ett smack..

Mitt första intryck av Spanien:
* Gästvänliga
*dåliga på engelska
* UNDERBAR natur!!

Jag e så arg på mig själv att jag inte hade något batteri i kameran så jag kunde ta bilder och lägga ut!! SÅ VACKERT!!! Känns som om jag kommit till ett ställe jag kommer trivas på..

Kom till Garum, Träffade mina kollegor, alla jätte snälla! Fick mat i magen och blev visad dit jag ska bo.
Jag bor med två maroccanska tjejer, den ena kan lite engelska men den andra e inte ens intresserad av att lära sig..
Duschade och när jag kom ut hade hon den braiga lagat mat åt mig och tagit fram hårfön.
Jag ska kanske flytta till en annan tjej, men vi får se hur det blir..
i morgon ska jag gå och utforska staden, alldeles själv, men de kommer bli kul!
En svensk kille jobbar i köket, Marcus, de känns bra om jag inte förstår.

Nu ska jag hem lägga mig.


kl 16.50 landar jag i Malaga


Nu är jag i sthlm hos monica och jan och har mellan landat lite, åker vidare i morgon till Marbella.
Tina har fixat mina naglar så nu e jag tjusig om händerna. Känns bra:p

Landade på arlanda 11.20, och min väska, min rosa resväska hade gått sönder!!! SAS FÖRSTÖRDE MIN VÄSKA!!!
Fick en ny i ersättning, men den va inte rosa.... :( Den va blå, sjukt besviken när man använder väskan för första gången och den går sönder... SKIT VÄSKA!!! och dessutom får en så ful väska i ersättning... just nu hatar jag SAS..

Pirr i magen, resfeber... YOU NAME IT!!!
Känns ändå rätt bra att åka, men ändå tråkigt..
Det kommer bli bra när jag väl är framme tror jag..

Saknar redan många ansikten, röster och underbara vänner.. Ni vet villka ni är!!
Ta hand om varann och er själva, kommer snart tillbaka hem!! Tiden kommer gå fort, fortare än vi tror!!

Så önska mig lycka till på flyget i morgon, så inte flygbolaget pajar en väska till.....

Mindre än 12 timmar kvar..

Nu är det nära! mindre än 12 timmar kvar.. eller ja, tills jag åker till sthlm.. åker tisdag morgon vidare till Marbella..

Timo, han som jag ska jobba hos ringde och efterlyste mig idag, han trodde att det var idag jag skulle komma ner:p

Resefeber, de e min grej! kollat 4 ggr om man kan boka av biljetterna.. :S

Packa de sista nu...

Världens bästa Jennifer är här och håller mig i handen!! (L)

Önska mig lycka till!!!


Farväl och tårar...

Nu är det 4 dagar kvar, ja jag har resefeber som bara den! Ångrar mig lite att jag ska åker nu när säsongen sätter igång på riktigt.. men åre står kvar..

Sagt hej då till åre nu.
Värst var det nog på tottebo, då va jag sjukt ledsen.. Men på avskedskalaset så va jag inte ledsen alls! :P
Hann till och med upp en gång till idag och käka på Broken och hämta lite saker jag glömt hos Henke..

Packar upp städar och packar om, så kommer de närmaste dagarna att se ut.

Ni som planerar att komma och hälsa på rekomenderar jag att ni hör av er i god tid innan eftersom jag inte vet hur ofta jag kommer kunna sitta vid en dator nu eftersom min laptop e paj, men jag ska försöka sitta så gott som varje dag.

Dax att sova så viruset i halsen försvinner innan resan och så jag orkar kliva upp i morgon och fixa klart.
VAD SKA JAG TA MED EGENTLIGEN?!?!?!?

RSS 2.0